суббота, 24 декабря 2016 г.

Проект " Сонце - невичерпне джерело енергії"

Найпоширенішим джерелом енергії в Україні є горючі корисні копалини - нафта, газ, кам'яне вугілля, торф. Недоліком цього способу добування і використання енергії є забруднення навколишнього середовища – в атмосферу потрапляє багато шкідливих речовин. До того ж запаси нафти, газу, вугілля не безмежні. І спалювати їх лише для одержання енергії економічно не вигідно, бо з них ще виготовляють тисячі цінних речовин і матеріалів, зокрема гуму, пластмаси, пральні порошки, лінолеум, штучну шкіру.

У наш час багато країн переходять до використання поновлюваних джерел енергії – сонця, вітру і води. Ідея їх застосування користується широкою популярністю, так як це – екологічно чисті джерела, використання яких не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Земля отримує величезну кількість сонячної енергії. Сучасна техніка дозволяє вченим розробляти нові методи її використання. Ми теж спробували долучитися до цієї проблеми і працювали над проектом "Сонце - невичерпне джерело енергії".

Квітка, яка танцює від енергії Сонця
Сонячні панелі для поглинання енергії сонячних променів та її перетворення у електричну чи теплову

Електромобіль на сонячних батареях
Сонячні панелі для освітлення будинку
Сонячна електростанція
Сонячні панелі на дахах заводу
Сонячні панелі для освітлення будинку
Садові ліхтарі на сонячних батареях
Літак на сонячних батареях
Калькулятор на сонячних батарейках
Сонячні панелі для освітлення будинку
Сонячні панелі для освітлення будинку
Сонячні панелі для освітлення будинку
Літак на сонячних батареях
Сонячні панелі на дахах школи
Вуличні ліхтарі із сонячними панелями і модель "Сонячні панелі для освітлення будинку, електромобіль на сонячних батареях"
Уловлювач сонячної енергії для опалення будинку

среда, 21 декабря 2016 г.

Увага! Свято!

Всіх хлопчиків, дівчаток нашого класу та їх батьків Дід Мороз і Снігуронька запрошують на НОВОРІЧНИЙ РАНОК, який відбудеться 27 грудня (вівторок) о 10 годині 30 хвилин в приміщенні початкової школи (2 поверх)


понедельник, 19 декабря 2016 г.

19 грудня ми святкували День Святого Миколая. Діти з нетерпінням чекали цього свята, адже цілий рік стараннно навчалися та намагалися добре поводитися. Святий Миколай завітав на шкільне свято, послухав пісні, вірші, загадки, що підготували дітлахи та подарував солодкі гостинці.
Бажаю, щоб Святий Миколай невидимою рукою здійснив найзаповітніші дитячі мрії, приніс у кожну родину щиру втіху і любов. Це свято віри, світла і добра. Подаруйте своє тепло і увагу тим, хто поряд з вами, своїм рідним, друзям!

Миколаю - Миколаю!
Всі на тебе ми чекаєм!
Приходи у кожен дім,
Щоб добробут був у нім!



суббота, 17 декабря 2016 г.

Уроки сталого розвитку

Сьогодні ми закінчили вивчати тему "Важливість води для людини". Ми обговорювали питання  чому варто берегти воду, як планеті залишитися блакитною, як залучити до дій інших?
Третьокласники самі вивчили і розповіли вдома як чистити зуби, мити посуд і руки, приймати душ, щоб зменшити витрати, дізналися про повторне використання води. 














Операція «Годівничка»

    Зима – це чарівна пора року, коли все вкривається пухнастою ковдрою снігу, а мороз господарює, малюючи візерунки на вікнах. Та для пташок – це сурова пора року. Їм тяжко знайти їжу під снігом, та й холод дошкуляє.
Не забули про пернатих  друзів третьокласники. Зробили вдома годівнички та розвісили на деревах. Насипали різної смакоти. 


воскресенье, 11 декабря 2016 г.

Деревня Санта Клауса открыта!


Деревня Санта Клауса открыта!


Google ежегодно публикует новое новогоднее Web приложение для детей. С одной стороны это просто бесплатная игра, а с другой стороны, это наглядная демонстрация самых передовых Web технологий для самого широкого круга пользователей.

Здесь вы сможете посмотреть аэропорт Северного Полюса, поиграть в игры с Сантой, узнать праздничные традиции, посмотреть кино про Рождество, и, конечно же, позаниматься программированием! Каждый день открывается новое задание- развлечение.
Санта ждёт вас здесь: https://santatracker.google.com/village.html

пятница, 9 декабря 2016 г.