понедельник, 26 января 2015 г.

Шановні батьки, дідусі, бабусі!

27 січня запрошуємо Вас до нашого «вулика» на День відкритих дверей.

четверг, 22 января 2015 г.

Сьогодні День Соборності України

Український народ  святкує День Соборності України з 1999 року. Це свято нагадує нам,  що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ! У єдності  наша сила!





 



















понедельник, 19 января 2015 г.

Наші домашні улюбленці

Сьогодні на уроці природознавства першокласники розповідали про своїх домашніх улюбленців, їх звички, характер та цікаві пригоди. Дякую всім, хто підготувався до уроку і зробив малюнок.







вторник, 6 января 2015 г.

З Святим вечором та Різдвом Христовим!



Ранкові приготування до Святого вечора 

6 січня - Святий вечір (Навечір'я Різдва Христового)
За давньою традицією, належне різдвяне святкування починається ще ввечері напередодні Різдва з духовних і матеріальних приготувань. Вечір цей зветься Святим чи Свят-Вечором, або ж Навечір'ям Різдва Христового, що припадає на 6 січня.
Це один з найбільш шанованих днів для всіх християн та одне з найважливіших родинних свят, магічний день, коли кожна сім'я створює в оселі атмосферу затишку, достатку та злагоди.
За звичаєм до свят господині ретельно прибирали в хатах, вибілювали помешкання й розмальовували  квітами комин, застеляли нові або чисто випрані скатерки, рядна й рушники. Обов'язково намагалися справити новий одяг для всіх членів родини та купити новий посуд (макітри, горшки, коцюби й макогони). Із воску власної пасіки люди виготовляли святкові свічки, приказуючи спеціальні замовляння і молитву. У підготовці були задіяні усі - і малі, і старі.
Ще вдосвіта господиня приступає до праці. Першою магічною дією є добування нового вогню. Жінка дістає з покуття кремінь і кресало, які останні дванадцять днів лежали під образами. Вона тричі кладе на собі знак хреста і, ставши обличчям до схід-сонця, викрешує «новий огонь». Цим вогнем вона розпалює в печі дванадцять полін, що їх припасала та сушила дванадцять днів останнього місяця.
Після цього господиня приступає готувати дванадцять пісних святкових страв: ставить узвар, варить горох, квасолю, смажить капусту, рибу, ліпить вареники, готує бараболю, гриби, кашу гречану з конопляним молоком, голубці з пшоном, коржі з маком та кутю з товченої пшениці. В усьому їй допомагають діти. В цій багатій, але пісній вечері господиня представляє найголовніші плоди поля, городу і саду, ніби дає звіт новому рокові за своє багатство в минулому році.
В той час господар іде напувати худобу, стелить нової соломи та дає їй свіжого сіна. Потім він одкидає сніг від хати, розчищає стежки і уважно оглядає усе господарство. Ніщо не може бути в цей вечір поза домом - позичене чи десь забуте.
Всі члени родини теж повинні бути вдома. Кажуть, якщо в цю ніч десь заночувати, то цілий рік будеш блукати по світу. Не можна і сваритися в цей день, а навпаки, треба помиритися з ворогами, щоб у новому році було мирно і в хаті, і поза хатою.

пятница, 2 января 2015 г.

Этот Новый год Овечки
 Будет годом безупречным -
 С счастьем, радостью, удачей,
 Только так - и не иначе!
 Пусть же в этот Новый год
 Это всё к тебе придет!
 Только ты не забывай -
 Везёт тому, кто не лентяй!



 







Дорогі батьки! 
Турботливі бабусі і дідусі!

Вітаю Вас з Новим 2015 роком! 
Хай щастя і радість цей рік принесе,
Щоб в ньому здійснилось найкраще усе!
Щоб діти здорові й слухняні зростали,
Щоб кращої долі усі Ви діждали!